fbpx

Future cells - Celice prihodnosti

Rezervirajte svoj termin!

Čiščenje krvne plazme

Napredno zdravljenje za širok nabor bolezni in stanj pri katerem se iz krvi ločijo in odstranijo škodljive komponente.

Kaj je afereza?​

Afereza je splošno poimenovanje postopkov, kjer se iz krvi loči in zbere določeno komponento. Lahko zbiramo željene komponente ali pa iz krvi odstranimo škodljive komponente.

V zadnjem desetletju se je uporaba tehnike afereze za terapevstke namene zelo razširila in se danes uporablja kot zdravljenje za širok nabor bolezni in stanj. Gre za inovativnen pristop, katere učinkovitost so potrdile številke klinične študije.

blood-1813410_1920

Čiščenje krvne plazme in imunomodulacija

Terapevtska afereza je napreden tehnološki postopek za čiščenje krvne plazme in imunomodulacijo, ki se uporablja za zdravljenje kroničnih in akutnih bolezni metabolizma ter imunskega sistema.​

Čiščenje krvne plazme

Procesu čiščenja plazme pravimo tudi plazmafereza in pomaga telesu odstraniti škodljive beljakovine in ostanke presnove (kot je holesterol in mnogi drugi) ali toksine. S tem procesom prekinemo oz. zmotimo vnetni cikel in ponovno vzpostavimo harmonično delovanje dotičnega metabolizma ali imunskega sistema v njegovo naravno stanje. Temu procesu pravimo metabolna modulacija in imunomodulacija.

Telesu prijazno zdravljenje

Afereza ne vključuje transfuzijo plazme in prav tako ne povzroča bistvene izgube elektrolitov ali imunskih celic. Je nežna tehnika, ki jo telo dobro prenaša in predstavlja minimalen stres za organizem.

Kaj zdravimo s čiščenjem krvne plazme?

Uporablja se za zdravljenje stanj povezanih z življenjskim stilom, za reumatoidni artritis, lipidne nepravilnosti, kronična vnetja, povnetni sindrom (recimo kot pri Lyme bolezni) in za avtoimuna obolenja.

Nevrološka obolenja
 • Miastenija gravis
 • Guillan-Barre sindrom
 • Kronična vnetna demielinizacija
 • Polinevropatija
 • Multipla skleroza
 • Optični nevromielinitis
Dermatološke težave
 • Pemfigus
 • Pemfigoid
 • Toksična epidermalna nekroza
 • Steven Johnson sindrom
 • Atopijski dermatitis
Revmatološka obolenja
 • Sistemski lupus
 • Maligni eritematozus
 • Revmatoidni artritis
Hematološka obolenja
 • Primarna makroglobulinemija
Presaditev organov
 • HLA-ABO nezdružljiva presaditev ledvic
 • HLA-ABO nezdružljiva presaditev jeter
 • Zavrnitev zaradi protiteles
Jeterna obolenja
 • Hepatitis C
Metabolne težave
 • Družinska hiperholesterolemija
 • Lp(a) hiperlipoproteinemija
Težave z ledvicami
 • ANCA glomerulonefritis
 • Bolezen antiglomerularne bazalne membrane

 

Ostalo
 • Huda nezdružljivost krvnega tipa pri nosečnosti
 • Starostna degeneracija makule

Kako poteka postopek

Potrebna sta le dva obiska.

01. Prvi obisk in informacije

Povprašali vas bomo o vaših težavah in pričakovanjih od zdravljenja. Povprašali vas bomo o vaši anamenzi in izpolnili boste naš vprašalnik. Podali vam bomo vse podrobne informacijo o aferezi in samem postopku prav tako pa boste dobili odgovore na vsa vaša vprašanja.

02. Osnovni pregled in pregled rezultatov

Naše osebje bo izvedlo osnovne preglede kot je krvni pritisk, vzorec krvi in podobno. Prejeli boste vse potrebene dokumente glede zdravljenja in oceno stroškov. Naš zdravnik bo pregledal vse rezultate in določil najboljši načrt zdravljenja za vas.

Amadej Lah slika1
03. Drugi obisk - zdravljenje

Na dogovorjeni datum zdravljenja vas naprošamo, da imate s seboj udobna oblačila, saj boste med samim postopkom ležali 2-3 uri. Po terapiji boste imeli čas za počitek pred odhodom v vaš dom. Pred odhodom vam bo naš zdravnik podal še zadnje informacije in vas pregledal.

04. Rezultati terapije

Vse rezultate terapije boste prejeli po telefonu in elektronski pošti v naslednjih dneh.

Diagnoze, ki jih zdravimo v naši ambulanti

Postopoma bomo dodajali tudi druge diagnoze

DETOKS TEŽKIH KOVIN

Odstranjevanje nevarnih težkih kovin iz telesa

Kopičenje težkih kovin v telesu lahko privede do različnih zdravstvenih težav. Med težke kovine, ki škodijo našemu telesu, spadajo svinec, živo srebro, arzen, kadmij. Težke kovine so povezane z razvojem različnih oblik rakastih obolenj, negativno lahko vplivajo na naš živčni sistem, ovirajo možganske funkcije in lahko povzročijo različne alergije ter kronično utrujenost.

V naše telo pridejo preko hrane, zraka ter tudi preko vdihavanja. Seveda je veliko naravnih načinov, kako se lahko težkim kovinam vsaj delno izognemo s pravilno prehrano in načinom življenja. Obstajajo pa tudi dodatki, ki pomagajo naše telo postopoma očistiti težkih kovin.

Pri nas ponujamo odstranjevanje težkih kovin s pomočjo terapevtske afereze, kar pomeni, da iz vaše krvi odstranimo vse težke kovine, ki ne sodijo tja. Hiter in enostaven način, ki očisti telo in s tem vrne telesu njegovo samozdravilno sposobnost za v bodoče.

RAZLIČNA AVTOIMUNA OBOLENJA

Avtoimuna obolenja – ko nas napade lasten imunski sistem

Imunski sistem je obrambni sistem telesa, ki nas ščiti pred bakterijami, virusi se pravi tujimi celicami. Ima pa tudi funkcijo, da napade škodljive telesu lastne celice – tumorske ali okužene celice znotraj telesa.

Vsem avtoimunim obolenjem je skupno, da imunski sistem tisti napade lastno telo. To se manifestira kot vnetja po telesu, saj imunski sistem uničuje lastne organe. In dolgoročno pripelje do različnih bolezni.

Najbolj razširjene so avtoimunska bolezen ščitnice, revmatoidni artritis, sistemska lupusna bolezen, multipla skleroza, avtoimunski diabetes, celiakija, chronova bolezen, avtoimunske bolezni ledvic in psoriaza.

ATOPIJSKI DERMATITIS

Kronična kožna vnetja – odstranite snovi, ki povzročajo vnetja in povrnite koži zdravje

Atopijski dermatitis je pogosta kronična kožna bolezen, za katero do danes ne obstaja zdravila. Običajno bolniki s to boleznijo lahko blažijo le simptome bolezni.

Bolezen se lahko pojavi na različnih delih telesa in obraza v različnem obsegu. Prizadeta koža je občutljiva, suha, vneta in običajno tudi srbeča. In česar sledi, da bolezen lahko zelo negativno vpliva na kakovost življenja.

Pri atopijskem dermatitisu gre za vnetje v telesu, ki ima lahko različne izvore. Ker se pri vnetjih tvorijo vnetni faktorji, jih lahko z terapevtsko aferezo odstranimo, kar pomeni da se tudi simptomi odstranijo ali vsaj bistveno ublažijo.

CRONOVA BOLEZEN

Kronično vnetje prebavnega trakta lahko lajšamo s postopkom, ki očisti telo vnetnih faktorjev

Cronova bolezen je kronično vnetje prebavnega trakta, najpogosteje tankega ali debelega črevesja. Simptomi so huda bolečina, driske, vročina, izguba telesne teže, utrujenost. Ker ne prihaja do pravilne absorpcije hranil, se lahko pojavijo še druga zdravstvena stanja.

Tudi Cronova bolezen spada med bolezni, za katera danes še ne poznamo točnega vzroka ter tudi ni zdravila, blažijo se samo simptomi.

Tudi pri tej bolezni gre za vnetne procese v telesu, kar pomeni, da lahko z terapevtsko plazmaferezo iz telesa odstranimo vnetne faktorje ter na ta način lahko izboljšamo stanje.

REVMATOIDNI ARTRITIS

Revmatoidni artritis je kronična vnetna bolezen, ki lahko prizadene sklepe in tudi obsklepne dele. Znaki so boleči in otečeni sklepi.

Pri revmatoidnem artritisu imunski sistem ne deluje pravilno in napade lastna tkiva, sklepe in lahko tudi druge organe. Vzrok za nastanek te bolezni do danes še ni popolnoma znan, prav tako ni zdravila za to bolezen.

PSORIAZA – LUSKAVICA

Psoriaza – sistemska vnetna bolezen, ki je posledica kronične bolezni imunskega sistema

Luskavica ali psoriaza je kronično vnetno obolenje kože. Koža na prizadetih delih je zelo srbeča, vneta in pordela, na površini pa se pojavijo bele luske. Nagnjenje k luskavici je dedno pogojeno, različni dejavniki, kot so stres, okužbe, hormonska nihanja in drugi pa lahko sprožijo izbruh bolezni. Luskavica je za atopijskim dermatitisom drugo najpogostejše kronično obolenje kože.

 

Naročite se na prvi posvet v naši ambulanti

Vsako sredo imamo na voljo termine za prvi pregled in posvet za zdravljenje z terapevtsko aferezo v naši ambulanti v Ljubljani!

Preglede izvajajo naši zdravniki, ki vam bodo tudi svetovali ali je terapevtska afereza ustrezna za vas in v kolikor je, vam bodo razložili točen postopek terapije.

Kje: v naši ambulanti v Ljubljani

Kdaj: vsako sredo popoldan

Kako se naročim na pregled: Pokličite nas na 051 77 22 77 ali nam pišite na info@futurecells.si

Naši zdravniki: Dr. Primož Poženel

Vsak od nas je zgodba zase

Vsak od nas je edinstven in kot je omenjeno že zgoraj, točni vzroki za mnogo od naštetih bolezni danes še vedno niso znani. Vemo pa, da lahko telesu pomagamo tako, da odstranimo breme (vnetne faktorje) in s tem zmanjšamo simptome obenem pa damo telesu priložnost, da prične svoj proces samozdravljenja.

Terapevtska afereza lahko nudi olajšanje za različna stanja, brez stranskih učinkov.