fbpx

Future cells - Celice prihodnosti

Rezervirajte svoj termin!

Zdravljenje z matičnimi celicami

Napredno zdravljenje z matičnimi celicami

Za zdravljenje artroz

Mezenhimske matične celice najdemo v različnih tkivih. Najbolj znani vir je kostni mozeg, najdemo pa jih tudi v maščobi, tkivu popkovnice in zobni pulpi mlečnih in odraslih zob.

Te celice imajo neverjetno sposobnost preoblikovati se v različne tipe celic – kostne, hrustančne, maščobne, kožne celice. Obenem pa imajo tudi sposobnost uravnavati delovanje ostalih celic. To pomeni, da pomagajo ublažiti in uravnavati vnetne procese v tkivih (imunomodulatorna funkcija) in posledično se je telo zmožno samo regenerirati in zaceliti poškodbe.

Zdravljenje z matičnimi celicami je najnovejši pristop in obenem tudi najučinkovitejši za dolgoročno zmanjševanje vnetja v sklepih ter izboljšanje delovanja samega sklepa.

Vse te sposobnosti se lahko uporabijo pri tretiranju degenerativnih poškodb tkiv in za spodbujanje samoceljenja tkiv.

Indikacije

Artroza ali obraba sklepa – koleno in kolki

Kako poteka zdravljenje

Naročite se na posvet in pregled pri našem zdravniku dr. Malovrhu. Preglede izvajamo v naših klinikah v Kopru ali Šenčurju, kjerkoli vam je bližje.

01. Osnovni pregled

Na prvem pregledu vas naš ortoped pregleda in oceni, ali ste primerni kandidat za poseg. V kolikor je zdravljenje za vas primerno, vam podamo vse nadaljnje informacije in določimo termin zdravljenja. Prejmete tudi avansni račun, ki ga poravnate pred posegom.

Amadej Lah slika1
02. Poseg

Datum posega se določi v roku 1-2 tedna po pregledu, saj je potreben čas za pripravo celic. Poseg se izvede v naši kliniki.

03. Kontrolni pregled

Približno 14 dni po posegu vas naročimo na kontrolni pregled pri našem ortopedu.

Za vse nadaljnje informacije in vprašanja nas kontaktirajte na info@futurecells.si